Twee debutanten bij seizoensopening Dames 1

8 september 2020
Dames 1 had de eer om namens de vereniging het seizoen te openen. Op een woensdagavond in onze hoofdstad speelden zij de eerste ronde van de regionale beker tegen KVA. Zo na de Corona-break is het toch even wennen: wat kan (en mag) er wel en wat kan er niet? Yellen, high fiven, liedjes zingen? Het valt allemaal niet mee. Wel bleek het weer enorm leuk weer een keer een wedstrijd te ballen!
 
Inval-coach Leon had de edele taak twee speelsters te laten debuteren in het eerste. Zo stond Anna vanaf punt 1 in het veld. Samen met Laura, Lisa, Josette, Daphne en Enya werd een keurige eerste set gespeeld. Rustig, verzorgd en solide werd de eerste set eenvoudig gewonnen. Gezegd mag worden dat er niet 1 keer fout werd geserveerd! De tweede debutant, Emma, maakt aan het einde van de set ook haar opwachting als spelverdeler. De tweede en derde set bleek de tegenstander toch beter uit te verf te komen. Met een sterke verdediging werden de rally’s langer en kwamen we moeilijker tot scoren. Aan het einde van beide sets krabbelde we nog flink terug, maar het gat bleek te groot om echt terug te komen. De vierde set was weer beter. Emma kon steeds beter de buitenspelers vinden en een kleine voorsprong van 3 punten bleef richting het einde van de set bestaan. Helaas kreeg KVA grip op onze aanval en konden we het niet afmaken. Een 3-1 verlies was het resultaat.
 
Afgezien van de einduitslag was het wedstrijd om mee verder te kunnen. Met 2 debutanten, en ook nieuw teamlid Lisa (ja, nog een), werd er een leuke wedstrijd op de mat gelegd. Genoeg om naar uit te kijken dit seizoen, en zo naar de Corona-break een heel fijn weerzien met het spelletje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.