Het eerste gewin ….

17 september 2020

… is niet altijd kattengespin. Dat hebben we als recreanten team maar weer eens bewezen. Zaterdag 12 september vertrokken we, gewapend met mondkapjes in de auto, richting De Sluis voor onze eerste competitiemiddag, Ons stond een zwaar programma te wachten: Gruppo Sportivo en Westvolver, niet de minste teams binnen onze gelederen. Vanwege corona waren diverse maatregelen genomen, waaronder het spelen op tijd.

De eerste set trapten we af (of ben ik nu in de war met voetbal?) tegen Gruppo Sportivo. Na een eerst wat onwennig begin lieten we als snel zien wie ‘de baas’ was; de eerste 2 sets gingen we steeds redelijk gelijk op, maar trokken we uiteindelijk toch aan het langste eind; in de laatste set hadden we ons kruit een beetje verschoten. De eerste wedstrijdwinst was in de pocket: 2-1. Na een pauze van een uur is het altijd weer even moeilijk om erin te komen. Al vrij snel keken we in de wedstrijd tegen Westvolver tegen een 4-0 achterstand aan. Dat zag er niet goed uit. We lieten het er echter niet bij zitten; wat er ineens gebeurde was niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk was dat wij gaandeweg de wedstrijd steeds meer het voortouw namen. Nagenoeg alle ballen werden goed opgevangen in het achterveld en de bal werd in de meeste gevallen mooi in drieën gespeeld. Tel daarbij op de goede servicebeurten en je hebt een partij van een mooi niveau. In de eerste set kwamen we vrij snel weer langszij, die uiteindelijk resulteerde in een setwinst voor ons. In de tweede set werd het heel spannend; Westvolver wist na een achterstand met 4 punten toch weer in de buurt te komen. Een fractie van een seconde vóór het eindsignaal, tikte het telbord 22-22 aan; ieder een half punt. Hoe dan ook; we konden deze wedstrijd in ieder geval niet meer verliezen. Dat wilde echter niet zeggen dat we het hierbij wilden laten; we waren als team heel goed op dreef en liepen zelfs 10 punten uit. De tijd was (veel) te kort voor Westvolver om daar nog wat aan te doen.

Een dikke overwinning voor VVW: 2,5 – 0,5. Met volle tevredenheid en groot enthousiasme verlieten we De Sluis om ons mondkapje nog maar eens op te zoeken. Een prachtig begin van een hopelijk heel mooi seizoen. Tot de eerstvolgende competitiedag: 3 oktober.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.