Je moet er even wat voor doen …

1 november 2021

… maar dan heb je ook wat. Het duurde even voor we een team konden samenstellen, maar het is ook deze keer weer gelukt. Naast de basisspelers Sandra, Piet, Henry en ondergetekende hebben we beslag weten te leggen op Debbie en Carla; kortom: een team waar je mee voor de dag kunt komen.

Vanmiddag moesten we het opnemen tegen de crème de la crème van de poule: WSW en Westvolver. We trapten af – hoe zeg je dat eigenlijk bij volleybal – tegen WSW; een groep oud competitiespelers die zich nog niet zo lang geleden hebben aangesloten bij de ORVWFO. De eerste set verliep voortvarend; WSW kwam er eigenlijk niet aan te pas en we sloten deze set dan ook af met de riante stand van 30-09. Men wist ons echter al te vertellen dat dit team vaker last had van een matige start; dat dit niet op leugens was gebaseerd bleek gaandeweg de tweede set. Lange tijd gingen we mooi gelijk op, maar uiteindelijk wist WSW aan het langste eind te trekken. De derde set zou bepalen wie zich uiteindelijk ‘winner of the match’ zou mogen noemen. Na lange tijd zij aan zij te hebben gespeeld ging de winst uiteindelijk toch naar VVW; een ruime zegen van 25-16.

In de  tweede wedstrijd troffen we Westvolver tegenover ons; altijd goed voor een leuke partij volleybal. Een aantal leden is afkomstig van (het vroegere?) Smash, dus kunnen we bijna spreken van een derby. We begonnen voortvarend; de eerste set lieten we zien dat we Westvolver de baas waren: 22-16. De tweede set begon voor ons heel matig; we keken zelfs tegen een achterstand van 8-1 aan. Uiteindelijk werd het heel spannend; in de laatste seconde van deze set kwamen we op gelijk niveau: 19-19. Gezien de achterstand die we hadden opgelopen een geweldige setstand. De laatste set gingen we mooi gelijk op, maar resulteerde uiteindelijk in winst voor Westvolver: 16-18. Een terechte eindstand van deze heel mooie wedstrijd; beide teams 1,5 punt.

We hebben er weer een prachtige middag op zitten, met dank aan onze ‘invliegers’ Carla en Debbie. Na deze middag staan we nog steeds bovenaan, maar ik moet er bij zeggen: met slechts 1 punt verschil t.o.v. Westvolver die tweede staat. Dat houdt de competitie alleen maar spannend.

Ben

VVW  WSW  30-9, 17-20, 25-16.

VVW  Westvolver  22-16, 19-19, 16-18.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.