Eind goed, al goed!

22 november 2021

Deze uitdrukking is zeker van toepassing op onze 3e speelmiddag in de recreantencompetitie van ORVWFO (www.orvwfo.nl). In exact dezelfde samenstelling als de vorige keer trokken we zaterdag 20 november goed gemijterd richting De Sluis: Carla, Debbie, Sandra, Henry, Piet en ondergetekende. Er stonden twee ‘heerlijke gerechten’ op het menu: WSW en Madjoe, teams waaraan we redelijk gewaagd zijn en beide altijd goed voor een mooie partij volleybal.

Als eerste gerecht werd WSW voorgeschoteld; we moesten meteen flink aan de bak. Na een gelijk opgaande strijd wisten we met 18-19 een nipte setwinst te behalen. In de tweede set liet WSW het er een beetje bij zitten; hun organisatie was helemaal zoek. Die van ons des te sterker: 11-26. In de laatste set hadden de dames van WSW elkaar duidelijk opgepept, waardoor wij enigszins van ons à propos raakten; met de staart tussen de benen en een stand van 23-15 verlieten we het veld.

Na een rustpauze in het sportcafé waarin alle tv-programma’s zijn besproken – we kwamen er achter dat het niveau van de Nederlandse TV zo beroerd nog niet is – maakten we ons op voor onze match tegen Madjoe. Dat was even schrikken in de eerste set; Madjoe had een zeer sterke opstelling – ze waren met maar liefst 10 man/vrouw present en wij kwamen er niet aan te pas. Als koploper in de poule speelden we bijna een bijrol: 24-10. Zelden zo’n groot verschil in punten meegemaakt tegen Madjoe als in deze set. Dat vroeg om revanche en die kwam er; een zeer spannende 2e set. In de laatste 5 seconden – we spelen sinds dit seizoen op tijd – stond het 14-14. Madjoe had de opslag, maar met het rally punt systeem is dat niet perse een voordeel. Het muntje kon 2 kanten op vallen …. ; helaas voor ons de verkeerde kant : 15-14. Maar de titel van dit stukje is niet voor niets gekozen: een prachtige laatste set die we, naar mijn idee, verdiend in ons voordeel hebben beslist: 17-24.

Ondanks wat puntenverlies deze middag, staan we na de 3e speelmiddag nog steeds fier bovenaan met 19 punten, 2 punten meer dan onze ‘rivaal’ Westvolver die deze middag 3 punten liet liggen tegen Simokos MixZ2 en de 2e plaats bezet. We hebben er weer een prachtige speelmiddag op zitten. Graag tot 18 december.

Ben


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.