We mochten weer!!!

14 februari 2022

Na 3 maanden corona reces reden we 12 februari weer richting De Sluis voor de eerste speelronde in dit kalenderjaar. Met een aantal trainingen achter de rug durfde het bestuur van ORVWFO het weer aan om de competitie voort te zetten. Carien moest zich helaas afmelden, maar gelukkig hadden we Nienke al bereid gevonden ons team te versterken; alsof we het wisten. Onze eerst klus was het opzetten van de netten en als ik zeg: klus, dan bedoel ik ook: klus!!! Wat een ellende die klittenband linten, maar als het eenmaal goed bevestigd is, staan (hangen) ze als een huis.

Onze eerste wedstrijd begonnen we tegen Gruppo Sportivo. Wat er in het begin van de wedstrijd met ons aan de hand was weet ik niet, maar we stonden al snel met 4 punten achter; voor een team dat al nagenoeg het gehele seizoen bovenaan staat geen echte opsteker. Gelukkig herpakten we ons; ‘we’ waren deze keer: Debbie, Nienke, Sandra, Piet, Henry en ikzelf. Na een wat ongelukkige start sloten we de eerste set winnend af met een stand van 22-14. Eigenlijk kende de hele wedstrijd een zelfde verloop; spectaculair was een actie van Piet toen hij de bal vanaf de vloer en met een afstand van ca 20 cm tot de middenlijn (snappen jullie het nog?) toch nog over het net wist te krijgen. Met setstanden van 20-12 en 28-14 konden we als terechte winnaar worden aangewezen.

Na een wedstrijd fluiten en tellen en een rondje kantine vervolgden we onze speelmiddag met een mooie ‘pot’ tegen Westvolver. Dat was in het begin even schrikken; Westvolver had alles. Gelukkig gold dat ook voor ons team. We zaten er allemaal lekker in: met twee geroutineerde setuppers en een aantal mooie afmakers genoten we zelf van ons mooie spel. Na onze eerste schrik, kwamen we ook tegen dit team niet echt in de problemen. Met setstanden van 24-10, 25-18 en 25-16 kun je immers heel tevreden zijn. Met een blij gevoel keerden we daarom ook huiswaarts. Weer een middagje ‘volle bak’.

Als je de ranking wil zien, neem dan eens een kijkje op www.orvwfo.nl. Zaterdag 12 maart zijn we weer van de partij.

Ben


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.